Gegužės 25 d. progimnazijos dailės galerijoje atidaryta jaunųjų dailininkų Emos Lukoševičiūtės (8a), Rimtautės Emilijos Rastenytės (8b), Edmino Šmergelio (8b) ir profesionalaus dailininko Laimono Šmergelio kūrybos darbų paroda. Joje eksponuojami tapybos, grafikos ir skulptūros darbai, atspindintys kiekvieno kūrėjo individualumą, savitą stilių bei pasaulio suvokimą. Džiugu, kad parodoje kartu su sūnumi Edminu savo darbus eksponuoja ir vienas talentingiausių Utenos krašto tapytojų. Laimono Šmergelio kūriniuose linksmai ir valiūkiškai atsispindi nerūpestinga vaikystė: mažas žmogeliukas su didele pūkuota „ševeliūra", skaitytos knygos, popieriniai laiveliai, išdykę katės, lizdus lyg paukščiai galvoje susisukusios padaužiškos mintys. Pilnut pilnutėlėje dailės galerijoje tąkart buvo pristatytas ir mokinių kūrybos albumas „Aš myliu Lietuvą“.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
01/13 
start stop bwd fwd

Naujajame albume puikuojasi 50 eilėraščių ir tiek pat dailės darbų, sukurtų mūsų progimnazijos 5-8 kl. mokinių. Albumo autorius kūrybai paskatino lietuvių kalbos mokytoja Daiva Pelėdienė ir dailės mokytoja Dalia Puodžiukienė. Daugiausiai kūrinių albumui sukūrė aštuntokai: Rimtautė Emilija Rastenytė, Aistė Morkvėnaitė, Austėja Rušėnaitė, Edminas Šmergelis (8b), Simona Bazytė, Paulius Ivaškevičius, Karolina Jakutonytė, Rytis Jasinevičius, Ema Lukoševičiūtė, Lukas Motiejūnas (8a) ir šeštokas Astijus Puodžiukas (6b). Kad šis albumas išvystų dienos šviesą daug darbo ir pastangų įdėjo laikraščio „Labas“ redaktorė Ema Lukoševičiūtė (8a) ir informacinių technologijų mokytoja Jolanta Baronienė. Kiekvieno žmogaus pasaulis prasideda nuo gimtinės. Kurdami eilėraščius, tapybos ar grafikos darbus mokiniai išreiškė savo pagarbą ir meilę tėvynei, jos istorijai ir laisvei, apdainavo gimtinės gamtos grožį. Įkvėpimo kūrybai jaunieji poetai ir dailininkai sėmėsi iš aukštaitiškos tarmės, skambių dainų, sakmių, papročių, švenčių ir, žinoma, paprastų, darbščių, savo kraštą mylinčių žmonių. Mokinių fantazijos pasaulis beribis. Jaunieji kūrėjai žaidžia viskuo: tema, idėja, vaizdais, simboliais, forma, spalvomis, potėpiais, skambesiu, paslėpta menine mintimi. Taigi kurdami eilėraštį ar dailės kūrinį autorius turi galimybę pasakyti ką nori apie pasaulį ir save.

Mokinių kūrybos albumo „Aš myliu Lietuvą“ ir parodos atidarymą praturtino literatūrinė – muzikinė kompozicija, kurią parengė 8a ir 6b klasių mokiniai. Savo eiles skaitė anglų kalbos mokytoja Daiva Rimšienė, kuri albumą išvertė į anglų kalbą. Albumo ir parodos autorius sveikino progimnazijos direktorius Rolandas Gruodinskas, parodos kuratorė Dalia Puodžiukienė, mokinių tėveliai ir svečiai. Dailės galerijoje tvyrojusi pakili ir šventiška nuotaika tą dieną visus lydėjo ir kituose progimnazijos 25-ojo gimtadienio renginiuose.


Dalia Puodžiukienė ir Daiva Pelėdienė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos