Kartu su rugsėju ateina ir Europos kalbų diena, minima rugsėjo 26 dieną. Ši diena oficialiai švenčiama nuo 2001 m. Organizuojami renginiai, skatinantys kalbų mokymosi įvairovę, pagarbą visoms Europos kalboms, regionų ir tautinių mažumų kalboms. Šios dienos paskirtis trejopa: šviesti visuomenę Europos daugiakalbystės klausimais, puoselėti kultūrų ir kalbų įvairovę ir skatinti mokytis kalbų visų lygių mokyklose ir vėliau, jas baigus.
Krašuonos progimnazijos mokiniai ir užsienio kalbų mokytojai (R. Balaišienė, G. Morkienė, D. Rimšienė, R. Sakalauskienė, Z. Stankevičė, J. Šulskienė, A. Tijūnėlienė) visą savaitę ruošėsi paminėti Europos kalbų dieną. Mokiniai namuose ir mokykloje anglų kalba rašė idiomas iš viso pasaulio, darė atvirukus, skirtus paminėti šiai dienai.

Lietuviški, angliški, rusiški, ispaniški, prancūziški, vokiški ir kitomis Europos kalbomis užrašyti atvirukai buvo išdalinti Utenos Vyturių progimnazijos bei Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos mokiniams. O mus pasiekė angliški, lietuviški ir rusiški atvirukai iš Vyturių progimnazijos. Rankų darbo skirtukai atkeliavo iš Rapolo Šaltenio progimnazijos. Dalis darbelių patalpinti mūsų progimnazijos stenduose, su kuriais gali susipažinti mokyklos bendruomenė.
Rugsėjo 23 dieną mūsų progimnazijos 8-okai dalyvavo Europos kalbų dienos paminėjime Utenos „Saulės“ gimnazijoje. Su 8b klasės mokiniais dalyvavo anglų kalbos mokytojos G. Morkienė ir D. Rimšienė. Komanda, sudaryta iš 6 narių, puikiai atliko su užsienio kalbomis susijusias užduotis. Komandos nariai gavo saldžių dovanų bei angliškų knygelių. Krašuoniškiai padalino angliškus atvirukus kitų komandų nariams ir taip juos maloniai nustebino. Laimingi išsiskirstėme dalinti šilumą, gražius žodžius tiems, kurie šalia ar toli. Juk kalbame ne tik su tais žmonėmis, kurie šalia, bet ir su tais, kuriuos galime pasiekti šiuolaikinių technologijų pagalba. Ir tam dažnai prireikia ne tik mūsų gimtosios kalbos, bet ir kitų užsienio kalbų. „Tas, kuris nemoka svetimų kalbų, nesupranta ir savosios.“ (Johanas Volfgangas Gėtė).


Parengė anglų k. mokytoja Daiva Rimšienė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos