Lapkričio 8 dieną 5b ir 8b klasių mokiniai dalyvavo mokomojoje – pažintinėje išvykoje į Vilnių. Valstybės pažinimo centre susipažino su prezidento institucija, Prezidentūros rūmų istorija, nepriklausomos Lietuvos vadovais ir jų pomėgiais. Interaktyvaus užsiėmimo metu, pasiskirstę grupelėmis, ieškojo atsakymų į pateiktas užduotis apie Lietuvos teritoriją, gyventojus, valstybės institucijas ir jų funkcijas. Atlikę užduotis mokiniai jas pristatė savo draugams. 
Penktokai aplankė Operos ir baleto teatrą, kur susipažino su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro įkūrimo istorija, veikla ir struktūra, įvairių teatro tarnybų darbu, susipažino su teatro magijos pasauliu, scenos užkulisiuose apžiūrėjo spektakliuose naudojamą butaforiją, žvilgterėjo į kostiumų sandėlius, repeticijų sales, dekoracijų dirbtuves. Kiekvienas galėjo įsijausti į spektaklio herojaus vaidmenį ir pasimatuoti kostiumą ar išbandyti savo jėgas fechtuojantis špagomis.
Energetikos ir technikos muziejuje aštuntokai susipažino su buvusia Vilniaus miesto elektrinės istorija, jos veikimo principais, pasigrožėjo senoviniais automobiliais bei motociklais, o ekskursijos pabaigoje teko ne tik išbandyti daug smagių eksponatų, bet ir prisiminti fizikinius dėsnius, pamatyti jų pritaikymo kasdienybėje pavyzdžius.

Pažintinės - mokomosios ekskursijos metu lankomuose objektuose vyko interguotos istorijos, fizikos, informacinių technologijų, muzikos, dramos pamokos. Jose mokiniai ne tik klausėsi gidų pasakojimų, bet atsakinėjo į jų pateiktus klausimus, ieškojo atsakymų, samprotavo, diskutavo, atliko kūrybines užduotis, naudojosi išmaniaisiais įrenginiais, lavino klausymo ir klausymosi, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Jolanta Baronienė ir Dalia Dindienė

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
01/18 
start stop bwd fwd

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos