Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti jau keturioliktus metus inicijuoja lapkričio 16-osios – Tarptautinės tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – PAUKŠČIAI. Paukščio, o ypač balto paukščio, reikšmė - meilė, tyrumas, atnešama gera žinia, taika.
Mokinių savivaldos iniciatyva visa bendruomenė Tolerancijos dieną segėjo balto balandžio emblemą, o mokyklos fojė pasipuošė baltasparniais paukščiais. Per pirmąją pamoką mokiniai kartu su mokytojais žiūrėjo filmus, aptarė žodžio ,,tolerancija“ prasmę, išsiaiškino, kad pats tolerancijos žodis nereiškia meilės ar taikos. Svarbiausia – pakantumas kitam, kitokiam.
Tolerancijos dienai pasiūlytą paukščio simbolį išnaudojome kaip galimybę išplėtoti tolerancijos temą, pasitelkiant pavyzdžius iš gamtos, žmonių gyvenimo, istorijos bei artimiausios aplinkos. Grupelė Tolerancijos dienos akcijos dalyvių vyko į vaizdingame Aukštaitijos nacionaliniame parke Ignalinos rajone Cijonų kaime įsikūrusį „Paukščių kaimą”.

 

tolerancija (1)
tolerancija (10)
tolerancija (11)
tolerancija (12)
tolerancija (2)
tolerancija (3)
tolerancija (4)
tolerancija (5)
tolerancija (6)
tolerancija (7)
tolerancija (8)
tolerancija (9)
01/12 
start stop bwd fwd

Mus pasitiko nuoširdūs tolerantiški šeimininkai ir gausus būrys augintinių, ir ne tik paukščių. Gėrėjomės didžiulio ūkio gyvūnais: įvairių veislių vištomis, stručiais, pelėdomis, ožkytėmis, alpakomis, asilu ir net keturragiu avinu. Šeimininkė papasakojo daug dalykų apie sparnuočių gyvenimą, pateikė įdomių klausimų, o už teisingus atsakymus apdovanojo stebuklingomis plunksnomis. Apie šiuos savo augintinius šeimininkė gali valandų valandas pasakoti, nes sodybos teritorijoje gyvena daugybė naminių paukščių rūšių. Tarp jų yra kilusių net iš Afrikos. Visi kartu ant laužo kepėme žąsų, ančių, putpelių ir vištų kiaušinius. Vaišinomės milžiniškoje keptuvėje ant laužo ugnies iškepta kiaušiniene iš ir ką tik išvirta kvapnia žolelių arbata, krimtome naminius sausainius.
Svetingiems šeimininkams įteikėme Tolerancijos dienos simbolį – savo rankomis pagamintus paukščius. Tolerancijos pamoką visi išmokome puikiai.

Jolita Šulskienė ir Dalia Dindienė


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos