2018 m. lapkričio 14 d. 5b klasės mokiniai ir grupelė septintokų kartu su klasės vadove Jolita Šulskiene ir dailės mokytoja Dalia Puodžiukiene dalyvavo projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ technologijų ir kūrybinių industrijų krypties edukacinėje programoje Kūrybinės dirbtuvės „Pasidaryk pats“. Kūrybinės veiklos vyko Kaune, „Kūrybos kampe 360“.
Pagrindinis šios socialinės iniciatyvos tikslas - darnaus vartojimo kultūros ir aplinkosaugos idėjų sklaida, antrinių žaliavų ir gamybos procese likusių atliekų panaudojimas bei senų nenaudojamų daiktų „prikėlimas“ antram gyvenimui, švaresnės ir sveikesnės aplinkos kūrimas.
Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai išklausė paskaitą apie darnaus vartojimo kultūrą, dalyvavo diskusijoje, kodėl turime saugoti gamtą ir būti atsakingais vartotojais. Praktinio užsiėmimo metu vaikai turėjo galimybę kurti ir, apžiūrėję jau pagamintus pavyzdžius, praktiškai išbandė pasirinktą kūrybos būdą. Kiekvienas iš antrinių žaliavų pasigamino atšvaitą, kuris labai pravers esant tamsiam metui. Pabaigoje mokinių grupėje buvo aptariamos galimybės užsiimti technine kūryba namų sąlygomis.
Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai turėjo puikią progą suvokti, kad kiekvienas turime stengtis gyventi ekologiškai ir darniai, turime rūpintis savo ir kitų gyventojų sveikata, gyvosios gamtos ir mūsų nuostabios planetos išsaugojimu.

Projekto kuratorė Jolita Šulskienė

pasidarys_pats (1)
pasidarys_pats (2)
pasidarys_pats (3)
pasidarys_pats (4)
pasidarys_pats (5)
pasidarys_pats (6)
pasidarys_pats (7)
pasidarys_pats (8)
1/8 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos