2018 m. lapkričio 21 d. informacinių technologijų būrelio mokiniai su vadove Jolanta Baroniene dalyvavo projekto „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“ technologijų ir kūrybinių industrijų krypties edukacinėje programoje „Kino virtuvė“, kurios vyko Vilniuje, audiovizualinių menų inkubatoriuje.
Programos tikslas – supažindinti mokinius su filmų kūrimo eiga ir įvairių etapų ypatumais, sužadinti mokinių susidomėjimą kūrybiniu procesu. Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai susipažino su filmų gamybos specifika: kaip išvystyti idėją iki scenarijaus, kaip pasiruošti filmavimui (filmo stilistikos pasirinkimas, „mood book''o" parengimas, kompozicijos svarba istorijos pasakojime, kadruotės paruošimas), kaip filmavimo aikštelėje pasiekti kuo optimalesnį rezultatą (planavimas, darbas su aktoriais, pareigybių pasidalinimas), kokią įtaką montažas ir garso takelis turi galutiniam filmo produktui (ritmas ir jo įtaka istorijos pasakojimui, garso dizaino poveikis, muzikos panaudojimo galimybės).
Mokinius sužavėjo režisierės Inesos Kurklietytės pasakojimai apie filmų kūrimą, specialybes, reikalingas darbui kine, kino kelią į ekranus.

Jolanta Baronienė

vks (1)
vks (2)
vks (3)
vks (4)
vks (5)
vks (6)
vks (7)
1/7 
start stop bwd fwd

 


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos