Apkeliauti pasaulį – tokią svajonę turi daugybė žmonių.  Ši svajonė gali virsti realybe, jeigu mokėsime racionaliai valdyti savo finansus.

Balandžio 16 d. progimnazijoje lankėsi SEB banko klientų konsultantė Loreta, kuri vedė integruotas verslumo, ugdymo karjerai ir finansinio raštingumo pamokas 8-ųjų klasių mokiniams. Banko atstovė supažindino mokinius su finansinio raštingumo pagrindais. Mokiniai sužinojo: kas yra biudžetas, pajamos ir išlaidos, kaip valdyti bei planuoti savo asmeninius finansus, kodėl reikia taupyti, atsakingai skolintis, kritiškai mąstyti ir gebėti priimti tinkamus sprendimus. Viešnia su mokiniais kalbėjosi apie pinigų vertę šiuolaikinėje visuomenėje, sąmoningą pirkimą, perteklinį vartojimą ir reklamų poveikį. Aštuntokai aktyviai dalyvavo diskusijoje apie asmeninius finansus, žmogaus poreikius ir troškimus, ateities perspektyvas, svajonių profesijas ir tai, kaip dabartiniai sprendimai gali paveikti ateitį. Buvo aptariama, ar jaunuoliai norėtų dirbti mylimą darbą ar geriau apmokamą, kokių atlyginimų tikisi. Pamokos metu mokiniai turėjo galimybę apskaičiuoti, kiek laiko jiems reikės taupyti, siekiant įgyvendinti savo svajones.

Integruotą verslumo, ugdymo karjerai ir finansinio raštingumo pamoką organizavo karjero specialistė Dalia. Susitikimas su banko atstove mokiniams buvo naudingas, informatyvus ir įdomus, didinantis finansinį raštingumą. Tai svarbus žingsnis siekiant finansinės gerovės ir saugumo ateityje.

Dalia Puodžiukienė

01_1
01_2
01_3
1/3 
start stop bwd fwd


„Versmės" skyrius

TŪM II

Universalus mokymo(si) dizainas

Keturios gamtos stichijos

Paieška

Pamokų laikas

pamoku laikas pradines

Mokinių atostogos